Откриха Асикс Арена

След модернизиране столичната зала “Фестивална” отвори врати като Асикс Арена. Съоръжението ще използва основно за лека атлетика.

Официалното откриване бе в присъствието на премиера и спортния министър, председателя на Българската федерация по лека атлетика – Добромир Карамаринов, а специални гости бяха Ивет Лалова, Габриела Петрова, Тихомир Иванов и други настоящи и бивши състезатели по лека атлетика.

На събитието присъстваха много деца, като Кралев се обърна към родителите им с думите, че леката атлетика ще им се отплати, защото дори и да не станат звезди, децата ще израснат като прекрасни личности.

След ремонта залата е с увеличен капацитет – 2270 седящи места, възможност да бъдат настанени до 6000 души за концерти и масови прояви. Залата вече разполага с най-модерно и качествено спортно оборудване – пълен комплект пособия за лека атлетика и писта с четири коридора. Обособени са ложи, помещения за администрация, персонал, отбори, съдии, делегати, допинг контрол и сектор за медиите. Осигурен е достъп за хора с увреждания както в състезателната зона, така и на трибуните.

По време на реконструкцията са изпълнени мерки за енергийна ефективност и изолация на стените и покрива, в резултат на което разходите за отопление и консумативи се очаква да намалеят с 40%.

Освен основното си приложение за лека атлетика, залата е подходяща и за други спортове като футзал, гимнастика, танци, аеробика, бойни спортове, фитнес и др.